valbohockey

Division 1

Kategori: Allmänt

Sidan har varit extremt oaktiv vilket till stordel består av tidsbrist, men nu börjar det bli hög tid att skriva lite igen. Valbo nådde sitt mål förra året och tog steget upp i ettan efter endast en säsong i division 2. I år väntar alltså spel i ettan och känslan är att Valbo kommer välförberedda. Största anledningen till att jag tar upp denna sida för stunden är därför att jag känner att de nya spelarna i laget bör introduceras.
 
Till denna säsong har några spelare lämnat laget för nya äventyr.
Linus Lindquist och David Åkerblom har tagit varandra i hand och emigrerat till vårat västra granland Norge för att spela i Kråkene(?).
Henrik Andersson kommer inte att fortsätta i Valbo nästa säsong mestadels pga tidsbrist i och med jobb.
Joakim Axman och Victor Lindmans starka fiol säsong gjorde så att Brynäs fick upp ögonen för dem, de har alltså lämnat Valbo för spel i Brynäs J-20 lag, tillsammans med en annan Valbo-talang Marcus Törnström.
Jerker Permats har även han lämnat truppen för att flytta hem till Köping.
Den stabile backen Niclas Augustsson har lämnat truppen även han i brist på tid pga av arbete.
Håkan Tjernström har valt att för tillfället lägga skridskorna på hyllan då han känner bristande motivation.
Albin Lindberg och Joel Silfverberg har tillsammans valt att testa lyckan på andra sidan atlanten och ska kommande säsong lira collage i USA.
Sista spelaren att lämna Valbo var Johan Yng som även han byter lag därför att jobbet tar allt mer tid.
 
På tränarsidan har Tomas Mörck valt att kliva av som assisterande tränare till Tommy Sjödin och istället agera som lagledare. In kommer istället en tränare som länge funnits inom klubben som tränare i de lägre årskullarna och var tex med och hjälpte Valbo att få ett U-16 lag i U-16 Elit serien, den mannen som nu ska få axla Tomas Mörcks mantel är Henrik Glaas.
 
Valbo har fått många nya förstärkningar till kommande säsong och jag är helt säker på att man kommer kunna ställa ett konkurrans kraftigt lag även i ettan, vilket inte minst har synts under de tre första träningsmatcherna där man lyckats besegra två Allettan lag från föregående säsong och en torsk mot Arlanda med 3-0 som förra året kvalade mot Allsvenskan.
 
Om vi går lagdel för lagdel så börjar vi bakifrån där Valbo har förstärkt med den duktiga målvakten Alexander Sahlin som närmast kommer från Leksands J-20 lag där han även var utlånad till Borlänge under några matcher. Sahlin har ett förflutet i Gävle där han bl a har ett J-20 SM guld och två silver med Brynäs.
 
På backsidan har man fått in Jonas Wiklund(Värnamo), Tim Grönlund (J-20 laget), Samuel Selinder (Arboga) samt Henrik Resin. Av dessa herrar är det endast Henrik Resin som inte har ett förflutet i Gävle, han kommer närmast från konkurrsande Nynäshamn men är innan dess från norrlands djupaste skogar.
 
På forwardssidan har vi fått in Simon Broström (Hedemora), Felix Eriksson(Brynäs j-20) , Rasmus Axman(Mörrum), Oliver Lindholm (Brynäs j-20), Christoffer Holst(Ånge), Joakim Silfverberg (Tierp), Victor Holmlund(Falun) samt en Nordamerikan Mitchell Moffatt(Whitby Dunlops).
 
Förhoppningsvis kommer det lite närmare introduktion inom en väldigt snar framtid.
 
 

Kommentarer

  • Tomten säger:

    Ett litet tryckfel har hittats Nynäshamn har inte gått i konkurs.

    Svar: Då ber jag om ursäkt för det! Eftersom de drog sig ur ettan trodde jag det berodde på det?
    valbohockey.blogg.se

    2012-08-29 | 08:32:49

Kommentera inlägget här: