valbohockey

Gameday!

Kategori: Allmänt

Idag spelar Valbo sin fjärde försäsongsmatch mot IFK Ore, en motståndare man kommer stöta på under seriespelet minst 3 gånger.
 
Idag startar Valbo med följande trupp:
 
Sahlin (Adam)
 
Augustsson-Andersson- Thyr
Resin-Henriksson
 
Axman-Broström-Silfverberg
Wiklund-Selinder
 
Moffatt-Felix-Vasse
Friberg- Lif
 
Holst-Holmlund-Hallström
 
 
Nu kör vi!
 

Möt tigertämjaren Simon Broström

Kategori: Allmänt

Näste man ut är tigertämjaren Simon Broström som blev Valbos andra nyförvärv. Simon är en stor center (192 cm och 98kg) som förra året spelade i Hedemora och innan det i Avesta. Simon har nu alltså letat sig ur de djupa dalaskogarna för att komma till vackra Gävle och dess högskola.
 
 
Hej Simon, skulle du kunna beskriva dig själv som hockeyspelare? Styrkor respektive svagheter?

Hallå där, jag är en relativt stor center som jobbar hårt i båda ändarna av rinken. Tuff fråga, men mina styrkor är väl fysiken och spelsinnet, största svagheten har varit att jag skjuter för lite.För ett år sedan spelade du i Hedemora, när du sedan bestämde dig för att flytta föll lotten på Valbo, vad gjorde att du valde Valbo?

Det var kombinationen hockey och utbildning som lockade, sen att ha Tommy som tränare kändes också väldigt spännande.Vad är ditt första intryck av Valbo?

Att det är ett helskönt gäng som ger allt ute på isen.Du gör iår din första säsong med Valbo, vad är dina ambitioner med säsongen?

Jag hoppas kunna ta några steg framåt som spelare och kunna hjälpa laget till många vinster.Vad är det största du upplevt som hockeyspelare?

Det var nog när vi skrällde oss fram till en serieseger med Avesta BK 08/09 och tog oss till kvalserien.Vad är det största du upplevt som "privat person"?

Det är utan tvekan fotbolls-EM i Ukraina den här sommaren. Även om Sverige inte presterade på topp så är det en upplevelse jag aldrig glömmer.Vem är den bästa hockeyspelaren du lirat med/mot?

Som medspelare säger jag nog Stefan Lundkvist, han gjorde mål på allt.Om du fick ge ett sista tips till våra hockeyintresserade läsare, vad skulle det då vara?

Ta med folket till hallen i vinter!


Fakta
Namn: Simon broström
Smeknamn: Bros
Ålder: 22
Yrke: Studerande
Favoritlag: ArsenalFem snabba:
Vin[]- Öl[x]
Hockey [x]-Fotboll[x]
Forsberg[x]- Sundin[]
Sommar[x]- Vinter[]
Utekväll[x]- Hemmakväll[]
 
 

Möt Christoffer Holst

Kategori: Allmänt

Först ut i vår serie av intervjuer med nyförvärv är den spelare som först blev klar för laget.
Spelaren i fråga är Christoffer Holst som senast kommer från Ånge som spelar i division 1 B och har innan dess spelat i bl a Härnösand och Skå, men står även registrerad för nio matcher med Halmstad i Allsvenskan.
 
 
Hej Christoffer, skulle du kunna beskriva dig själv som hockeyspelare? Styrkor respektive svagheter?
- Beskriver mig nog som en hårt jobbande forward som alltid gör allt för laget.
 
För ett år sedan spelade du i Ånge, när du sedan bestämde dig för att flytta föll lotten på Valbo, vad gjorde att du valde Valbo?
- Tommy Sjödin som tränare och en ny satsning i div 1 plus en annan div 1 serie gjorde att det kändes både intressant och inspirerande.
 
Vad är ditt första intryck av Valbo?
- Att vi har ett riktigt skönt gäng och ett lag som jobbar stenhårt för varandra.
 
Du gör iår din första säsong med Valbo, vad är dina ambitioner med säsongen?
- Personliga ambitioner är ju alltid att utvecklas varje träning och match, laget: som jag sett det hittills ska vi helt klart vara med och slås om allettan.
 
 
Vad är det största du upplevt som hockeyspelare?
- Debuten i allsvenskan mot AIK hemma med Halmstad Hammers.
 
Vem är den bästa hockeyspelaren du lirat med/mot?
- Måste nog säga Kenny Jönsson han va king.
 
Om du fick ge ett sista tips till våra hockeyintresserade läsare, vad skulle det då vara?
- Kom och se Valbo Hockey i vinter…
 
Vi tackar Holst för att han tog sig tid att svara på lite frågor och önskar honom lycka till i vinter!
 
Fakta
Namn: Christoffer Holst
Smeknamn: ”Holst”
Ålder: 25
Yrke:
Favoritlag: Frölunda
 
Fem snabba:
Vin[]- Öl[]
Hockey [x]-Fotboll[]
Forsberg[]- Sundin[x]
Sommar[]- Vinter[x]
Utekväll[]- Hemmakväll[x]
 

Division 1

Kategori: Allmänt

Sidan har varit extremt oaktiv vilket till stordel består av tidsbrist, men nu börjar det bli hög tid att skriva lite igen. Valbo nådde sitt mål förra året och tog steget upp i ettan efter endast en säsong i division 2. I år väntar alltså spel i ettan och känslan är att Valbo kommer välförberedda. Största anledningen till att jag tar upp denna sida för stunden är därför att jag känner att de nya spelarna i laget bör introduceras.
 
Till denna säsong har några spelare lämnat laget för nya äventyr.
Linus Lindquist och David Åkerblom har tagit varandra i hand och emigrerat till vårat västra granland Norge för att spela i Kråkene(?).
Henrik Andersson kommer inte att fortsätta i Valbo nästa säsong mestadels pga tidsbrist i och med jobb.
Joakim Axman och Victor Lindmans starka fiol säsong gjorde så att Brynäs fick upp ögonen för dem, de har alltså lämnat Valbo för spel i Brynäs J-20 lag, tillsammans med en annan Valbo-talang Marcus Törnström.
Jerker Permats har även han lämnat truppen för att flytta hem till Köping.
Den stabile backen Niclas Augustsson har lämnat truppen även han i brist på tid pga av arbete.
Håkan Tjernström har valt att för tillfället lägga skridskorna på hyllan då han känner bristande motivation.
Albin Lindberg och Joel Silfverberg har tillsammans valt att testa lyckan på andra sidan atlanten och ska kommande säsong lira collage i USA.
Sista spelaren att lämna Valbo var Johan Yng som även han byter lag därför att jobbet tar allt mer tid.
 
På tränarsidan har Tomas Mörck valt att kliva av som assisterande tränare till Tommy Sjödin och istället agera som lagledare. In kommer istället en tränare som länge funnits inom klubben som tränare i de lägre årskullarna och var tex med och hjälpte Valbo att få ett U-16 lag i U-16 Elit serien, den mannen som nu ska få axla Tomas Mörcks mantel är Henrik Glaas.
 
Valbo har fått många nya förstärkningar till kommande säsong och jag är helt säker på att man kommer kunna ställa ett konkurrans kraftigt lag även i ettan, vilket inte minst har synts under de tre första träningsmatcherna där man lyckats besegra två Allettan lag från föregående säsong och en torsk mot Arlanda med 3-0 som förra året kvalade mot Allsvenskan.
 
Om vi går lagdel för lagdel så börjar vi bakifrån där Valbo har förstärkt med den duktiga målvakten Alexander Sahlin som närmast kommer från Leksands J-20 lag där han även var utlånad till Borlänge under några matcher. Sahlin har ett förflutet i Gävle där han bl a har ett J-20 SM guld och två silver med Brynäs.
 
På backsidan har man fått in Jonas Wiklund(Värnamo), Tim Grönlund (J-20 laget), Samuel Selinder (Arboga) samt Henrik Resin. Av dessa herrar är det endast Henrik Resin som inte har ett förflutet i Gävle, han kommer närmast från konkurrsande Nynäshamn men är innan dess från norrlands djupaste skogar.
 
På forwardssidan har vi fått in Simon Broström (Hedemora), Felix Eriksson(Brynäs j-20) , Rasmus Axman(Mörrum), Oliver Lindholm (Brynäs j-20), Christoffer Holst(Ånge), Joakim Silfverberg (Tierp), Victor Holmlund(Falun) samt en Nordamerikan Mitchell Moffatt(Whitby Dunlops).
 
Förhoppningsvis kommer det lite närmare introduktion inom en väldigt snar framtid.