valbohockey

Två bra perioder räckte !

Kategori: Allmänt

På onsdags kvällen var det dax för säsongens andra träningsmatch mot Falun. Denna gång borta på Lugnet. Efter en enkel seger hemma i NickBack mönstrade Falun nu sitt på papperet ordinarie lag.

Att fokusera på rätt saker och att inte skapa ett onödigt energiläckage var en av punkterna vi diskuterade före matchen.

Falun startade i ett tempo vi inte hade mött tidigare i år. Dom fick fast oss i våran zon gång på gång och vi drog på oss utvisningar. I PP hade dom puckskickliga spelare som gång på gång rullade upp oss och fick klara målchanser men dålig utdelning pga bra målvaktsspel av Naenfeldt. Vid periodvila noterades 12-6 i skott och 1-0 i mål.

Efter snacket i mellan första och andra klev vi ut som ett helt nytt lag i andra. Det mesta kuggade i och försvarspelet var riktigt bra. En tight box och alltid vara i skottlinjen var nyckeln. Framåt levererade Mitch sin första balja och Nordin hängde en igen efter sjukdom. Felix visade prov på känsliga handleder och riktiga Samba-höfter, ett solonummer i den högre skolan. Snygg pytts !!!
Skott 12-10 Mål 1-3

Tredje perioden var den bästa trots att den slutade 0-0. Vi visade att våra grunder fungerade och vi stängde matchen. Dom gånger Falun skapade något visade Naenfeldt upp några fina räddningar.
Skott 7-6 Mål 0-0.

Matchens plus: +++++ #5 Samuel Selinder