valbohockey

Valbo fortsatt serieledare!

Kategori: Allmänt

Valbo tog sin andra raka seger och försvarar därmed sin ledning i serien, men visst blev matchen onödigt spännande? Valbo redde ut stormen till slut och vann med 6-3 efter att Vasiljef gjort mål i öppen bur.

Matchen började från Valbos sida lite trevande och Avesta tillläts hålla i taktpinnen men Valbos lyckades försvara sig väl, och fick även in 1-0 efter en delikates av Jerker Permats. Ledningen stod sig dock inte allt för länge då Avesta direkt på en tekning gjorde 1-1, något lätt kan tyckas då Avesta gjort samma tekningsvariant 2 gånger innan målet kom. Första perioden slutat 1-1 efter skotten 12-18.

Andra perioden börjar bättre för Valbo som tar tag i taktpinnen och vinner perioden med 3-0, och det kanske tydligaste avtrycket i matchen är Simon Anderssons ledningsmål där han fintar bort 3 gubbar varav sista är en fint som få förunat kan göra och sen hänger den i målvaktes kryss. Ett mål som utan tvekan var värt slantar publiken betalat för att få se matchen. Perioden i sig är ändå inte någon jätte bra period men ändå Valbos för matchen bästa. skotten är 11-10 i andra.

Tredje perioden blev något av en transportsträcka som tyvärr det blev alldelse för mycket nerver i där Valbo tappar en klar 4-1 ledning till 4-3 efter slarv i båda sarghörnen som leder fram till de båda målen. Men Valbo lyckas ta sig samman och göra 2 mål till och stänga matchen, STARKt!. Skotten där är 10-12

Sammanfattningsvis känns det som att Valbo än en gång gör det man ska men inte mer för att vinna, men gör en bra andra period men en mindre bra 1 och 3 period. Nu räckte det igen men mot ännu tuffare motstånd blir det svårt att vinna!