valbohockey

Tvånudd!

Kategori: Allmänt

Ett välkänt fenomen när det kommer till ishockey är dess uppvärming i form av tvånudd. För er som inte vet vad tvånudd är så ska jag förklara regler och hur det går till. Man står i en ring med en fotboll, ju fler spelare desto bättre. Sen slänger man bollen mot någon med en studs mellan och där är spelet igång, då har man TVÅ nudd på sig att få bollen vidare till nästa person, den som får tre nudd eller gör så att bollen går i marken är därmed ute. Sen fortsätter man så tills dess att det är två kvar och den som vinner mellan dem två står som vinnare!

I A-laget vet jag att detta är en väldigt populär uppvärmning då det ofta är runt 10-14 pers ute och värmer på detta sättet. Det är väldigt bra då man töjer ut ljumskar och dyligt samtidigt som man rör på sig och blir varm.

Jag tänkte i och med detta göra en liten ranking vad gäller hur bra spelarna i A-laget är när det kommer till tvånudd, samt en liten motivering varför:

1:a plats
Adam Naenfeldt, har alla de egenskaper som krävs för att vara en bra tvånudds lirare, fin touch, snabba fötter och bra spelsinne är ingredienser som gör Adam livsfarlig i ringen.

2:a plats
Jerker Permats, likt Adam har han de egenskaper som krävs, möjligt att han har ännu bättre känsla en honom men är tillviss del lite ojämn ibland en humör spelare som Adam lätt får ut balans, men när han håller huvudet kallt kanske den bästa!

3:e plats
Tommie Jonsson, har helt klart en fin känsla, vinner mycket men gör det ofta på ett smutsigt sätt(spelar fult), det har varit några riktigt legendariska bollar mellan Adam, Tommie och Jerker. Skulle kunna bli lite renare för att klättra på listan.

4:e plats
Filip Nordin ,är kanske den som har bäst känsla i hela laget, det som gör att han inte är etta på listan är 3 anledningar, han är inte alltid ute, han har en tendens att göra lite grejer som han inte alltid bemästrar samt att han har en tendens att spela smutsigt väldigt ofta, speciellt mot Adam (största hotet?).

5:e plats
Niclas Augustsson, är väldigt stabil i spelet man kan dra iväg en boll otroligt klantigt, håller han sig till grundspelet är han en av lagets absolut bästa.

6:e plats
Anton Henriksson, har väldigt bra fötter och bra kontroll på bollarna anledningen till att han hamnar så pass lågt är att han är enormt smutsig i sitt spel och snackar sig väldigt ofta vidare! Med renare spel en av de absolut bästa!


Det var top 6 i laget, övriga får ta och kämpa lite extra för att slå sig in!


Bubblare:

Fredrik Augustsson är ute alltför sällan men har ofta gudomlig touch, är han ute lite oftare och spelare seriöst så är han en contender, Absolut.

Adam Ström, ny i ringen och kommer ut ibland, känns som att det finns en dold talang där, kanske blommar ut snart?Kommentarer


Kommentera inlägget här: