valbohockey

Säker seger mot Sätra/Oppala

Kategori: Allmänt

Tänkte dra ett kort matchreferat från kvällens drabbning med Sätra.

1:a perioden: Börjar för vår del lite travande, vi göra några enkla misstag och Sätra får ett drömläge 3 minuter in i perioden men efter ett klent avslut är ställningen fortfarande 0-0. Det är efter de 5 första minutrarna som vi trampar igång ordentligt! Vi är 5 gubbar upp i anfallszon och 5 gubbar hem, ett väldigt solidariskt jobb över hela banan och det skulle visa sig lönsamt. 13.15 in i perioden gör David Åkerblom sitt första mål för kvällen snyggt framspelad av Jerker Permats och ynglingen Viktor Lindman. Det målet blev startskottet för en vild forcering från Valbos sida. Endast 1 minut senare (14.36) trycker Linus Lindqvist in 2-0 bakom en chanslös Patrik Eriksson i Sätra målet, målet kommer efter en något tilltrasslad situation där tillslut Elias Grönblad och Adam Ström lyckas få fram pucken till Linus. Ännu en minut senare (15.23) gör David Åkerblom sitt andra mål för kvällen på en retur, returen kommer till efter att Jerker Permats skjutit ett strategiskt skott på målvaktens benskydd och David kan enkelt raka in pucken, Viktor Lindman har även han assist på det målet.  Efter det lugnar spelet ner sig lite och vi kontrollerar matchen fullt. Skotten efter första är 13-4 till oss vilket även bevisar vilket spelövertag vi har under matchens första period.

2:a perioden: Börjar väldigt bra för oss då Jonas Vasiljeff snyggt framspelar Fredrik Augustsson som fri med Patrik Eriksson inte gör någon besviken och sätter snyggt 4-0, där har Viktor Lindman sitt tredje!! assist för kvällen. 2 minuter senare gör Jacob Lindqvist mål framspelad av Linus Lindqvist, Jacob avfyrar ett rappt handledsskott i det högra krysset. Därefter kontrollerar vi ytterliggare ca 6-7 minuter innan Sätra gör ett tappert försök att ta ikapp. Det som saknas för gästerna är skärpan i avsluten som kunde varit bättre. Skotten i andra perioden vinner Sätra med 7-15 efter att vi fuskat i vårt spel sista 10 minutrarna. Anmärkninsvärt är att vi vinner skotten första 10 minutrarna med 7-0 och sätra sista 10 minutrarna med 0-15.

3:e perioden: Denna perioden blir lite av en transport sträcka då det känns som Sätra har slut på bränsle och vi bara kontrollerar matchen tills dess att den är slut. Men perioden bjuder på en riktig delikates då Jerker Permats läser en passning från en Sätra spelare som gör att han kommer ensam med målvakten och på Wännström manér lurar han Patrik i målet och hänger 6-0.  Skotten i sista är  7-9, sammanlagt 27 till Valbo och 28 till Sätra.

Slutligen är det bara att konstatera att i detta läge är det hela laget som ska framhävas då det är ett lagarbete som gör att siffrorna blir så pass stora, det är hårt jobb över hela isen och det visar sig verkligen att det lönar sig. Fortsätter vi så här så blir vi väldigt svårslagna i år!