valbohockey

Ett av Valbos nyförvärv är näste man upp för granskning!

Kategori: Allmänt

Näst ut i vår serie av intervjuer är någon som man ändå får se som ett nyförvärv då han endast lirade en halv säsong med oss förra året. Spelaren i fråga är ingen mindre än Linus Lindquist som senast kommer från Västervik från division 1 F och innan dess var han med och vann SM-GULD med Brynäs framgångsrika J-20 lag, ett J-20 lag som har idag har flera etablerade stjärnor som Jacob Markström, Jacob Silfverberg och Joacim Ericsson m fl.. Linus är en teknisk center som börjat årets säsong på bästa sätt genom 7 p på 6 matcher och har så här långt bildat en kedja med Filip Nordin och Adam Ström/Johan Yng(innan skada). Linus lägger även ner tid på att hjälpa till att träna Valbos U-16 lag vilket uppskattas något enormt.
 
Hej Linus, skulle du kunna beskriva dig själv som hockeyspelare? Styrkor respektive svagheter?
Skulle beskriva mig som en humörspelare.. hyfsad ibland och oduglig ibland. Styrkor har jag väl inte många av men ibland kan man lägga en flippmysare på bladet sen är väl resten svagheter.

 
För ett år sedan spelade du nere i Västervik, när du sedan bestämde dig för att flytta hem föll lotten på Valbo, vad gjorde att du valde Valbo?
 För att jag är hemmakär.

 
Du bildar en kedja med Adam Ström och Filip Nordin, hur tycker du att samarbetet funkat så här långt?
 Helt okej.. är säkert många saker som kan bli bättre men det är funkat helt okej.. dom är stabila hockeyspelare.

 
Du gör iår din första säsong från start med Valbo, vad är dina ambitioner med säsongen?
 Mina ambitioner är att gå till division1.

 
Säsongen 08-09 vann du SM-guld med Brynäs J-20, skulle du kunna beskriva känslan när slutsignalen gick och ni stod där som segrare?
 Det var en riktigt fin stund när vi avgjorde i sudden.. ett härligt minne man har.

 
Är SM-guldet det största du varit med om som hockey spelare?
 Ja men det är de nog.
 

 
Året efter var dock inte lika roligt när ni slutar som 2:a bakom Leksand, var det en mättnads känsla som gjorde att ni som storhands favorit föll? Om SM guldet var det största du varit med om, var finalförlusten då det tyngsta du varit med om?
Jag vet inte..  Leksand var tyvärr bättre än oss den matchen även fast vi hade mycket bättre lag på pappret.. Har ju förlorat två sm finaler men den mot leksand var tyngre.. sen kvalserien förra året var tungt. 
 
Du har som jag nämnt tidigare lirat med många nu etablerade lirare i Elitserien och några håller på att etablera sig i NHL, vem är den bästa spelare du lirat med?
 Svår fråga man har lirat med många duktiga spelare.. men säger väl Jacob Markström men om man ska nämna en utespelare så blir de nog Calle Järnkrok.
 
Om du fick ge ett sista tips till våra hockeyintresserade läsare, vad skulle det då vara? 
 Det är väl att komma och kika på våra matcher där Simon Andersson leker med motståndarna.. och sen gå till Statoil Sätra för Henke Andersson har en söt tjej anställd där.
 

 
Fakta:  
Namn: Linus Lindquist 
Smeknamn: Linkan 
Ålder: 21
Yrke:  va?
Favoritlag: Tigrarna (Brynäs)

Fem snabba:
Vin[]- Öl[X]
Hockey [X]-Fotboll[]
Forsberg[X]- Sundin[]
Sommar[X]- Vinter[]
Utekväll[X]- Hemmakväll[]

Linkan

Kommentarer


Kommentera inlägget här: