valbohockey

Valbo studsa tillbaka

Kategori: Allmänt

Efter den tunga borta förlusten mot ett vilt kämpande Hofors stod nu Team Gävle för motståndet och kvällen kunde börjat bättre efter att Team Gävle 15 minuter in i matchen gjorde 1-0 efter att TG kaptenen stått för en snygg individuell prestation. Valbo gör ingen bra första period men lyckas ändå skapa hyggliga målchanser men TGs målvakt kommer upp stort och räddar sitt lag vid ett fler tal tillfällen. Skotten efter första perioden är 11 till TG och 14 till Valbo.

Andra perioden fortsätter som första där båda lagen bjuder varandra på lägen, jag tycker att TG bjuder upp till väldigt bra fight och är inte helt ofarliga. Vi gör inte riktigt vårt jobb fullt ut vilket gör att vi bjuder in dem på ett sätt som inte är bra från vår sida. Men kvitteringen kommer och det är Filip Nordin som går på vilja och trycker in 1-1 pucken, ett för oss väldigt viktigt mål och känslan är att nervknuttarna i kroppen lukras upp och att vi därefter börjar spela lite bättre. Är det något vi ska ta lärdom av efter andra perioden är det att det inte går att bjuda på så pass många 2 mot 1 och 3 mot 1 lägen som vi gör i andra perioden, möter vi bättre lag kommer de ringa i sånna lägen allt oftare då. Skotten i andra var 9 till TG och 15 till Valbo

Tredje perioden är i mina ögon den enda perioden där vi får godkänt, då spelar vi det spel vi såg mot sätra och Fagersta och det är då vi är som bäst. Vi är en enhet som anfaller och en enhet som försvarar. Den tredje perioden vinner vi med 4-0 helt rättvist. Simon Andersson gör det så Psykologiskt viktiga 2-1 målet och efter det börjar vi spela ut. Skotten i sista perioden blir 10 till TG och 8 till Valbo (lite reservation för skotten i tredje).

Summera lite så kan man säga att vi vinner utan att imponera, vi gör en godkänd period och 2 mediokra, men idag räckte det och de 3 poängen är det viktigaste och vi är tillbaka på vinnarspåret igen! På fredag är det Avesta hemma, då hoppas vi på 3 bra perioder och en andra raka seger!