valbohockey

Andra raka och serieledning för Valbo!

Kategori: Allmänt

Valbo lyckades under fredags kvällen ta andra raka segern och tredjeraka poäng matchen i division 1C!
Spelet vad stundtals under all kritik men det finns även stunder i spelet då Valbo visar upp ett väldigt bra spel och lyckas man hålla den nivån under längre stunder under matcherna så blir man livsfarliga! Sett över 60 minuter lyckades Valbo mer eller mindre köra slut på Ore och det kändes som de gick på knäna sista 20 minutrarna, vilket även deras tränare inte minst visar när han efter ett frustrationsutbrott mot dommaren visas ut från arenan.

Om man ser till första perioden så tycker jag Valbo är det bättre laget perioden igenom utan att på någotvis glänsa. Det tar någon hundradel för lång tid att ta beslut vilket gör att de riktigt vassa chanserna uteblir, trots det så leder Valbo efter första perioden med 1-0 efter ett snyggt mål av Rasmus Axman som styr in ett skott ifrån Anton Henriksson.
Skotten: 5- 10 fördel Valbo

Andra perioden är fortsatt en period utan något vidare spel och påminner lite om första perioden dock så höjs intensiteten från båda sidor och känslan är att tempot i matchen höjs något. Valbo slarvar och bjuder därefter in Ore till att göra 1-1. Men Valbo replikerar 4 minuter senare och tar återigen ledningen efter ett mål av Oliver Lindholm, snyggt assisterad av Isac och Felix, varav den sistnämna drar en snygg flipp över diagonallinjen vilket ställer målvakten i Ore. Perioden slutar 1-1 och Valbo leder med 2-1 efter två perioder.
Skotten i denna period 11-17 Till valbos fördel.

Sista perioden känns som en transportsträcka som Valbo utan problem kontrollerar hela vägen in i mål och dessutom ökar på 2 gånger om

Skotten i tredjeperioden är: 12-22 Valbo fördel

Sammanfattningsvis känns det till slut som en kassaskåps säker seger för Valbo.

Tre spelare som utmärker sig i Valbo:

Johan Lif: som oftast felfri i defensivzon och täcker man skott med ansiktet så förtjännar man tre stjärnor***
Rasmus Axman: En ledare som visar vägen i alla lägen gör dessutom det förlösande första målet i dagens match**
Isac Penttilä: svårt att bortse från poängligaledaren som denna match står för två nya poäng från backplats, händer att det blir något misstag per match men väger upp det med sin enormt fina skridskoåkning och alla poäng som görs!