valbohockey

Valbo vann sjätte raka efter kämpar insats!

Kategori: Allmänt

Valbo tog sin sjätte raka vinst och 3 nolla för säsongen när Fagersta föll. En match som vi visste på förhand skulle bli väldigt tuff, dels för vi saknade några spelare och dels för att Fagersta är ett stort och tungt lag (ryktades att snittvikten i laget låg på 92kg!).

Direkt när matchen starta kändes det som att Fagersta ville vinna lite mer än oss, de var lite hetare och lite mer närvarande än vad vi var vid närkamper och i spelet överlag! Allt eftersom matchen går jobbar vi oss dock mer och mer in i matchen. När slutsignal gått för första perioden är resultatet fortfarande 0-0 och endast en utvisning för Fagersta har kommit till under första perioden. Det kan kanske verka som en tråkig och avvaktande match men det anser jag inte stämmer överhuvudtaget, det var två vilt kämpande lag och närkamperna och viljan hos spelarna tycker jag räckte för att det skulle vara en spännande match.

Andra perioden fortsätter i samma melodi som föregående period med hårt jobb från båda lagen, till slut ger det oss ett väldigt snyggt mål efter en individuell prestation av väldigt hög klass. Det är Simon Andersson som efter ett pass av Anton Henriksson trampar sig förbi två stycken Fagersta spelare, bryter in och sätter den snyggt i målvaktens motsatta hörn. Det är sånna prestationer som behövs i matcher som är så här tajta! Efter det åker vi på tre raka 2or och får spela i numerärt underläge i stortsett hela perioden, men lika bra som vårat BP var, lika dåligt var Fagerstas PP och vi lyckas rida ur stormen med 0-1 i bagaget!

Tredje perioden börjar trevande från båda lagen och det syns att båda vill väldigt mycket men får inte riktigt ut något av det och det är inte förän i spel 4 mot 4 som Albin Lindberg snyggt hänger upp pucken i målvaktens plockkryss på pass från vår assist kung Viktor Lindman (4 ass på 2 matcher). Det är alltså junior kedjan som kliver fram och sätter spiken i kistan, ROLIGT! Resten av perioden efter vi gjort 0-2 spelas i stortsett bara av, Fagersta får några halv chanser men vi spelar otroligt säkert i försvarsspelt och segern är aldrig riktigt hotad. Tyvärr avrundas matchen med lite slagsmål då känslan är att Fagersta inte kan ta en förlust på rätt sätt. En Fagersta spelare släpper klubban och ger sig på Simon som står med ryggen mot, väldigt fult! Som om inte det vore nog så ger sig en Fagersta spelare sig på Nicke Augustsson framför mål med 10 sekunder kvar vilket resulterar i matchstraff för båda.

För att summera ihop detta är det bara att konstatera att Valbo har ett bra "FLOW" i laget just nu, trotts mindre bra spel vissa stunder lyckas man hålla sin andra raka nolla och tredje för säsongen och därmed ta sin sjätte raka vinst. Valbo har ett väldigt bra lag på gång då känslan är att man har de ingredienser som krävs för att vinna. När spelare är sjuka eller skadade fyller man på med talangfulla och duktiga juniorer som kliver inte och gör det bra direkt. Kan Valbo fortsätta med detta fantastiska jobb går de en väldigt rolig säsong till mötes!