Matchreferatmot Skedvi!

Kategori: Allmänt

Till att börja med vill jag tacka alla som tar sig tid att läsa denna blogg och visar intresse för Valbo hockey! Idag slog vi läsar rekord och har på bara en vecka lite över 300 personer som läser, Väldigt roligt och tack för det.

För att gå vidare till matchreferatet.

Idag tog Valbo en ny vinst och sin sjunde raka, men det skulle visa sig vara tuffare än vad många kanske trodde. Niclas Krohn skrev det ganska bra i sin live raportering "En väldigt bra och tempofylld första period, följs av 2 mindre bra perioder. Valbo har full kontroll på matchen och lägger in en högre växel när det behövs. Ganska klar klasskillnad ikväll."

Mellan 5-15 minutrarna i första perioden spelar Valbo kanske sin bästa hockey på 2 år och hade man fortsatt där hade detta kunnat blivit en seger som blivit ihågkommen som en av de bästa matcherna i Valbos historia, så bra är faktiskt dem minutrarna, mellan de minutrarna går Valbo från 0-0 till 4-0.
4-0 14.25 D. Äkerblom (L. Lindqvist)

Skedvi hänger inte alls med Valbos skridskoåkning, men har ett par farliga spelvändningar när Valbo blir lite för heta i anfallszon.
3-0 13.37 S. Andersson (J. Vasiljeff, J. Permats)
Simon hänger högt efter fint spel av Valbo.
2-0 10.17 H. Andersson (R. Westlin, J. Vasiljeff)
Power play mål från Henke Andersson, skott från blå. Snyggt täckt av målvakt av Jerker Permats.
Utv. 9.39 A. Jansson i Skedvi/Säters IF 2 min Holding
  9.00 Fortsatt spel i S/S zon.
1-0 6.22 T. Grönlund
"Juniorfemman" Levererar i andra bytet.
Därefter i den 15 minuten gör Skedvi 4-1 bakom en skymd målvakt i målet, detta efter att vi ganska förståeligt börjat slappna av.

Andra perioden:

8-4 17.59 S. Thyr (T. Jonsson)
Skott - retur
7-4 17.02 J. Lund
7-3 15.30 A. Eriksson (M. Vikström)
7-2 12.51 F. Nordin (A. Henriksson)
Återigen ett friläge efter ett dåligt byte av SS, Anton fint pass till Nordin, enkelt mellan benen.
  10.47 Målvaktsbyte i S/S - Martin Bäck in.
6-2 10.47 J. Lindqvist (T. Jonsson, R. Westlin)
Fin uppåkning av Robin, droppar till Tommie som skjuter från blå. Returen slår Jacke i tom bur.
5-2 9.20 H. Nyström (E. Norberg)

5-1 6.46 S. Andersson (R. Westlin)
Väldigt bra pass av Robin till en fri Simon i BP

3.00 Kombination av att S/S har bättre fart och att Valbo spelar något nochalant gör att första 3 minuterna är det spel i Valbos zon.
När vi spelar som vi ska har inte Skedvi en chans men så fort vi slarvar så straffar dem oss blixt snabbt! Med Johan Lund i spetsen så är de livsfarliga i sina kontringar vilket även visar sig på tavlan då resultatet efter andra perioden är 8-4 en ganska sjukt offensivt match med mycket mål, något publiken säkerligen gillade, dock inte de båda lagens målvakter.

tredje perioden;
9-6 15.49 J. Axman (V. Lindman, A. Lindberg)
Axman bomb från tekningscirkeln.

10.40 Valbo har mycket puck i anfallszon men händer inte mycket för tillfället.
8-6 5.27 E. Norberg (J. Lund)
8-5 4.35 A. Eriksson (S. Elfström, A. Jansson)

I denna period gör Skedvi 2 snabba mål vilket gör att matchen får lite spänning men via ett fruktansvärt hårt skott av Joakim Axman så stänger Valbo matchen och Skedvi får bara lite strö chanser. En match som denna måste Valbo lära sig att matcherna inte är över förän efter 60 minuter. Det går inte trotts stor ledning att ställa ut skridskorna för att mot så pass starka lag som Skedvi så måste man ge 100 % annars ringer det vilket valbo fick erfara väldigt ofta!

I övrigt var det en match som bjöd på hela 15! mål och mycket skott (35-39 i skott). En väldigt publik vänlig match då jag är säker på att det var väldigt länge sedan de såg en så pass offensiv hockey från två lag i samma match!

Roligt att Valbo lyckas ta sjunde raka matchen och man befäster sin serieledning, 4 poäng framför ett sätra som vann med 4-6 borta mot Ludvika.