valbohockey

Matchreferatmot Sätra

Kategori: Allmänt

Det var vad experterna kallar en äkta 6 poängsmatch, mycket stod på spel i den 12 omgången i division 2 Västa A när Valbo tog emot Sätra. Serieledning och prestige var enligt mig de högsta priserna i matchen. Valbo som i den tidigare matchen vann med 6-0 stod nu denna gång utan Simon Andersson och Johan Yng medan Sätra saknade backen Gustav Ellebo. Inför matchen kände nog de flesta att de kunde gå lite hur som helst, det lag som ville vinna mest skulle slutligen stå där som segrare.

För att börja från första perioden kan man nog påstå att känslan var att direkt från start var Sätra nr större i det mesta men det var ändå Valbo som tog ledningen i PP genom talangen Adam Ström som slog in en retur efter ett skott av Linus Lindqvist. Annars präglades den första perioden av mycket utvisningar, 3 för Valbo och 2 för Sätra. Valbos spel i BP var helt oklanderligt och de lyckades rida ur stormen hel skinnade. Skotten, Valbo 5 Sätra 11

Efter endast 2 minuter in i den andra slog Valbos rykande heta Victor Lindman till på en misstänkt icing situation, men dommarn blåste inte och Victor kunde snyggt slå in 2-0 till Valbo assisterad av Joakim Axman. Därefter tappade Sätra lite av den fina fart man hade i första och Valbo kunde ta över mer och mer men efter 8 minuter reducerade Sätra till 2-1 efter ett slarvigt Valbo byte, ska tilläggas att Sätra hade lite tur med studsen där också!  Därefter var det mer eller mindre Valbo för hela slanten resten av perioden och då kom även 3-1 och 4-1 från Dennis Lundberg och Henrik Andersson klubbor. Skotten i andra blev 12-9

Tredje perioden började lite trevande och Valbo fick efter 2 minuter en utvisning och fick inrikta sig på spel i BP men som tidigare så var BP oklanderligt och Valbo löste det ännu en gång och i den 6 minuten lyckas Dennis göra sitt andra och lagets 5 mål för matchen. Men mindre än 1 minut senare lyckades Sätra reducera och fick därmed lite luft under vingarna och nytt hopp men endast 1 minut senare dödade Victor Lindman hoppatnär han gjorde 6-2. 2 mintuer senare lyckades Dennis fullborda sitt Hattrick  när han gjorde 7-2 och Valbo spelade väldigt fin hockey, dock med lite mycket misstag vilket resultera i att Sätra får göra 7-3 via gamle Valbo spelare Kristoffer Jobs!

För att kort sammanfatta matchen kan man säga att sett över 3 perioder är Valbo det starkare laget och lyckas vinna fullt rättvist. Sätra är absolut inte farliga i sitt anfalls spel men har klara brister i defensiven vilket Valbo utnyttjar på bästa sätt, man lyckas göra hela 7! mål på endast 29 skott! Valbo ligger nu 4 poäng före Sätra vilket känns bekvämt men man får absolut inte slappna av för serien är lång och onödiga poäng tapp kan bli väldigt kostsamma i slutändan!